Wijnaldum laat zich zien in Saudi-Arabië: drie goals binnen vier dagen

Wijnaldum laat zich zien in Saudi-Arabië: drie goals binnen vier dagen

24 september 2023 om 20:41

Georginio Wijnaldum heeft zijn waarde bij Al-Ettifaq snel weten te bewijzen. Binnen vier dagen heeft de middenvelder drie keer gescoord voor de club uit Saudi-Arabië, die zich op zondag plaatste voor de achtste finale van het Kings Cup-toernooi.

Op donderdag nam Al-Ettifaq het nog op tegen Al Tai, dat met 4-3 opzij werd gezet. Wijnaldum scoorde in deze wedstrijd twee goals voor de ploeg van Steven Gerrard. Op zondag volgde de derde goal bij zijn nieuwe club, met de openingsgoal tegen Jeddah. Na 25 minuten was het raak, toen de Rotterdammer uit een voorzet binnenwerkte. Hierna scoorde spits Moussa Dembélé twee goals en was de ruststand 3-0. Ook bij de laatste goal was Wijnaldum betrokken, toen Mohammed Al Kuwaykibi op zijn aangeven de 4-0 liet aantekenen.

Wijnaldum kwam deze zomer over van Paris Saint-Germain, waar weinig perspectief was. Vorig seizoen werd hij nog verhuurd aan AS Roma. Naast Wijnaldum haalde Al-Ettifaq ook Jordan Henderson, Demarai Gray, Jack Hendry en Moussa Dembélé uit Europa.