'Feyenoord dringt aan op 0-3 als eindstand: Ajax niet akkoord'

'Feyenoord wenst klassieker niet uit te spelen: Ajax niet akkoord'

24 september 2023 om 20:55
Laatste update: 24 september 2023 om 21:11

Nadat 1 november voorzichtig genoemd is als mogelijke inhaaldatum voor het restant van de gestaakte klassieker, komt naar buiten dat Feyenoord een andere wens heeft. De Rotterdammers zouden de 0-3 stand als eindstand willen zien, aldus het Algemeen Dagblad.

Mikos Gouka, Feyenoordwatcher van het AD, meldt via social media dat Feyenoord niet de wens heeft om de wedstrijd uit te spelen: 'De top van Feyenoord dringt aan op 0-3 als uitslag van de Klassieker, boeken snel sluiten. Ajax zou daar volgens ingewijden heel anders over denken. De regel binnen 72 uur uitspelen, is een probleem. Ajax kan dat niet organiseren en inhaalduel met Volendam opschuiven ook lastig.' Hoe het verdergaat, is aan de KNVB, aldus Gouka, die ook aangeeft dat men in Zeist de voorkeur van de clubs wil weten. Dinsdag zou voor Feyenoord geen optie zijn, omdat er een oefenduel op het programma staat, waarin Ayase Ueda in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid minuten zou moeten maken. Maandag zal de KNVB met een besluit komen.

De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord werd zondag na ongeveer een uur spelen gestaakt. In eerste instantie werd het duel al stilgelegd nadat een beker richting het veld werd gegooid. Later zag arbiter Serdar Gözübüyük zich genoodzaakt om de wedstrijd definitief te staken, nadat er fakkels op het veld werden gegooid.