Olij na uitverkiezing in voorselectie Oranje: 'Wel mee bezig geweest'

Olij na uitverkiezing in voorselectie Oranje: 'Wel mee bezig geweest'

24 september 2023 om 21:23

Na de 1-0 thuisoverwinning op Vitesse kwam Sparta-doelman Nick Olij voor de camera bij ESPN. Olij is door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de voorselectie van Oranje, iets waarvan hij aangeeft dat Oranje al een tijdje in zijn hoofd zat.

Op de vraag wat de uitverkiezing voor de voorselectie van het Nederlands elftal met hem doet, antwoordt Olij: "Best wel wat. Het is denk ik een geweldige erkenning voor hetgeen waar ik mee bezig ben. Mensen die dichtbij me staan weten wel dat ik er wel mee bezig ben geweest, maar dat die kans telkens niet kwam. Dat is niet anders, er werden andere keuzes gemaakt. Voor mij is het heel simpel, ik blijf gewoon op dezelfde manier doorgaan als waarop ik nu bezig ben."

Analist Mike Snoei geeft Olij te kennen dat hij aan een basisplaats denkt voor de Spartaan, nu Jasper Cillessen en Justin Bijlow geblesseerd zijn. "En Bart Verbruggen, die is zeven jaar jonger", vervolgt Snoei. "Maar wel een toptalent", vult Olij aan. "We hebben vandaag gewonnen, daar gaat het om. Laten we het nog niet hebben over of ik er over twee weken bij zit."