Perez kijkt verbaasd naar Oranje-doelman: 'Hij pakt geen pepernoot'

Perez kijkt verbaasd naar Oranje-doelman: 'Hij pakt geen pepernoot'

24 september 2023 om 22:10

Andries Noppert is door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. ESPN-analist Kenneth Perez heeft echter zijn bedenkingen bij de kwaliteiten van de doelman van SC Heerenveen, zo geeft hij aan bij Dit was het Weekend.

Onder Louis van Gaal was Noppert eerste keuze onder de lat bij het Nederlands elftal, op het WK in Qatar, waar Oranje in de kwartfinale na strafschoppen werd uitgeschakeld door Argentinië. Perez ziet dat de doelman inmiddels niet in vorm lijkt te zijn, ook in de wedstrijd tegen Excelsior, die de Friezen in eigen huis met 0-3 verloren.

"Noppert heeft zo’n slecht seizoen", stelt Perez. "Zijn reddingspercentage met betrekking tot schoten buiten de zestien is 58,3. Dat is het laagste van alle keepers. Het zijn niet zozeer gigantische blunders, maar hij pakt geen ene pepernoot. Alle schoten op doel bij hem hebben een grote kans dat ze er in gaan", aldus de Deen, die zijn verbazing uitspreekt over het verschil met de Noppert die op het WK stond. "Dan vraag je je af: is hij een one season wonder? Want hij heeft het WK gespeeld, echt een heel goed seizoen gehad en bij Go Ahead was hij ook redelijk goed. Zit hij echt zo in het wak door zijn uitgebleven transfer?"