Analisten Studio Voetbal vallen over 'lachwekkende zin' in persbericht Ajax

Analisten Studio Voetbal vallen over 'lachwekkende zin' in persbericht Ajax

24 september 2023 om 23:01

Ajax heeft via de eigen kanalen gemeld dat dat Sven Mislintat is ontslagen als technisch directeur bij de club. Opvallend is echter dat Ajax in eerste instantie meldde dat de club en Mislintat 'in goed overleg' besloten de samenwerking te beëindigen, een zin die vijf minuten later verdwenen was.

In tegenstelling tot het eerdere persbericht wordt er in het tweede bericht gemeld dat Ajax de samenwerking met de Duitser per direct heeft beëindigd, wegens het gebrek aan een breed draagvlak binnen de organisatie. Het persbericht was ook bij Studio Voetbal onderwerp van gesprek.

"Een lachwekkend zinnetje", stelt verslaggever Jeroen Stekelenburg aan. "Geen idee waarom het erin staat, maar het zal een reden hebben", aldus Stekelenburg, die sceptisch is over het feit dat Ajax stelt dat het ontslag losstaat van het onderzoek dat loopt naar Mislintat. "Anders zou het niet in zo’n enorme stroomversnelling terecht zijn gekomen. Dan was er ook weerstand geweest tegen het dramatische spel van Ajax, maar dan zou je iemand niet wegsturen die voor de lange termijn is aangesteld, denk ik."