Afellay ziet naast Mislintat meer problemen: 'Dat is toch ook een grote miskleun?'

Afellay ziet naast Mislintat meer problemen: 'Dat is toch ook een grote miskleun?'

24 september 2023 om 23:29

Het ontslag van Sven Mislintat bij Ajax was voer voor discussie aan tafel bij Studio Voetbal. Ibrahim Afellay merkt op dat er op bestuurlijk niveau meer aan te merken valt op de Amsterdammers, waarbij hij inzoomt op de aanstelling van Alex Kroes.

Kroes is momenteel werkzaam bij AZ en zal pas vanaf 15 maart 2024 officieel in dienst mogen treden bij Ajax. De club uit Alkmaar beroept zich immers op het concurrentiebeding, waardoor Kroes nog een halfjaar moet wachten voordat hij aan zijn baan bij Ajax mag beginnen. Het is niet uitgesloten dat die datum vervroegd wordt, maar dan moeten Ajax en AZ er onderling uitkomen.

"Dat is toch ook een grote miskleun geweest?" stelt Afellay. "Als jij een algemeen directeur, die van levensbelang is voor een club omdat hij een technisch directeur controleert, pas in maart aanstelt… Dat kan toch ook niet als beursgenoteerd bedrijf? Daardoor heeft Mislintat de vrije hand gekregen. Die heeft alles kunnen doen zonder überhaupt gecorrigeerd te worden", vervolgt de oud-speler van onder meer PSV, FC Barcelona en Schalke 04, die de verantwoordelijkheid legt bij de Raad van Commissarissen bij Ajax. "Die hebben Mislintat de vrijbrief gegeven. Door Mislintat te ontslaan los je niet al de problemen op."