Gimenez krijgt 10+: 'Hij declasseert Ajax'

Gimenez krijgt een 10+: 'Hij is goud waard voor Feyenoord en declasseert Ajax'

25 september 2023 om 07:38
Laatste update: 25 september 2023 om 09:00

Santiago Gimenez was zondag de grote man bij Feyenoord in de gestaakte Klassieker tegen Ajax. Volgens Peter Boeve, rapporteur voor De Telegraaf, werd Ajax gedeclasseerd door de Mexicaanse spits.

"Santiago Gimenez van Feyenoord is met stip de spits natuurlijk. Een 10+. Een 10 voor zijn goals en de plus voor de assist", beoordeelt Boeve het optreden van Gimenez. "Die heeft het geweldig gedaan tegen Ajax, ontwikkelt zich steeds meer en is goud waard voor Feyenoord. Geweldig hoe hij die eerste goal gelijk binnenschiet, maar ook hoe hij Hato nog een keertje uitkapt voor de tweede goal. Die assist op Paixao stuurde hij echt tussendoor, zo makkelijk was die bal eigenlijk nog niet. Absoluut de speler van het weekend, als je Ajax op die manier declasseert."

Met Quinten Timber kiest Boeve ook voor een tweede speler van Feyenoord, hoewel De Klassieker in de Johan Cruijff Arena na 55 minuten moest worden gestaakt. "Quinten Timber van Feyenoord heeft zoveel duelkracht en power. Hij besliste eigenlijk ook de wedstrijd tegen Ajax, door een simpele schouderduw waarbij hij zelf krachtig overeind bleef en de assist op Gimenez gaf. Dat moment, daar zat veel in. Hij is een goede jongen voor de balans en kan op kracht spelen, maar ook heel goed een bal in de ploeg houden."

Mogelijke opvolgers Mislintat en Van Gaal als Ajax-redder? Bekijk #DoneDeal nu: