Eerste naam kan van de lijst bij Ajax: Van Gaal bedankt voor functie in Amsterdam

Ajax hoort eerste 'nee': Van Gaal heeft geen trek in functie bij Amsterdammers

25 september 2023 om 07:49
Laatste update: 25 september 2023 om 09:00

Louis van Gaal heeft op dit moment geen interesse in een functie bij Ajax. Dat heeft de oud-trainer van de Amsterdammers bevestigd tegen de NOS. Voor Van Gaal is zijn gezondheid op dit moment belangrijker en zit een baan bij Ajax er dus niet in.

"Mijn gezondheid gaat voor", vertelt Van Gaal als reden tegenover de NOS. "Coach van een club zie ik sowieso niet meer zitten. Bondscoach bij een land is ook nog afhankelijk van veel factoren." Van Gaal zat zelf op de tribune tijdens de gestaakte Klassieker van zondag. Vanaf de tribunes werd tijdens de wedstrijd al meermaals de naam van de oud-trainer gescandeerd, maar tevergeefs blijkt nu.

Ook Rafael van der Vaart was als oud-speler van Ajax enorm voor de komst van Van Gaal. Volgens de analist was de oud-trainer 'de ideale man om Ajax te redden, ook al laat zijn gezondheid geen fulltimebaan toe.' Van der Vaart zou onlangs zelfs een lunch hebben gehad met Van Gaal, waarin die aangaf dat zijn handen jeuken,  kijkend naar de situatie bij Ajax.

Van Gaal was eerder al in verschillende functies werkzaam bij Ajax. Zo was hij trainer van 1991 tot 1997 en was hij van 2003 tot 2004 een jaar technisch directeur. Verder was Van Gaal nog werkzaam als assistent-trainer en jeugdtrainer bij Ajax. Op dit moment heeft de trainer een vorm van prostaatkanker, waarvoor hij onlangs is geopereerd. 

Mogelijke opvolgers Mislintat en Van Gaal als Ajax-redder? Bekijk #DoneDeal nu: