Martins Indi bedankt teamgenoot na rentree: 'Kan me geen beter compañero wensen'

Martins Indi bedankt teamgenoot na rentree: 'Kan me geen beter compañero wensen'

25 september 2023 om 08:30
Laatste update: 25 september 2023 om 08:59

Bruno Martins Indi maakte zondag na ruim een jaar afwezigheid zijn rentree in het profvoetbal. Een scheuring in zijn quadriceps hield hem bijna een heel seizoen aan de kant, maar opgeven weigerde de centrumverdediger te doen.

"Ik ben een beetje de man van de onrealistische doelen", vertelt een glunderende Martins Indi bij ESPN na zijn rentree op het voetbalveld. "Dat werkt bij mij altijd motiverend. Maar in dit revalidatieproces ging dat niet, ik heb moeten leren om die doelen bij te stellen. Het is een les geweest. Lichaam en geest zijn tot veel in staat, maar sommige zaken, zoals deze blessure, vergen nu eenmaal tijd."

Wedden

Meer odds
  • logo

    FC Utrecht

  • logo

    PEC Zwolle

Ook legt Martins Indi meer uit over de blessure die hij had. "Ik had mijn pees in mijn bovenbeen afgescheurd. Het was helemaal nieuw voor mij, zo’n lange blessure, maar het was gewoon proberen om zo snel mogelijk en vooral zo goed mogelijk terug te komen. Dat is me gelukt, ik ga nu volledig focussen op lekker voetballer zijn." De aanvoerder van de Alkmaarders kwam in minuut 71 het veld in.

Jordy Clasie nam de aanvoerdersband over bij afwezigheid van Martins Indi en daar was hij maar wat blij mee. "Jordy heeft zijn verantwoordelijk genomen tijdens mijn blessure, hij was top. Ik zal nooit zeggen dat hij mijn vervanger is of was, we doen het samen, hebben een gedeelde verantwoordelijkheid. Ik kan me geen betere compañero wensen."

Mogelijke opvolgers Mislintat en Van Gaal als Ajax-redder? Bekijk #DoneDeal nu: