Van Basten ziet meer problemen voor Ajax: 'Totaal verkeerde kant opgegaan'

Van Basten ziet meer problemen voor Ajax: 'Totaal verkeerde kant opgegaan'

25-09-2023 10:05
137

Marco van Basten vreest dat de problemen bij Ajax niet zomaar zijn opgelost door het vertrek van Sven Mislintat. San Marco vindt het wel begrijpelijk dat de Duitse directeur voetbalzaken de wacht is aangezegd.

"Het is een kort werkbezoek geweest", begint Van Basten bij Ziggo Sport over Mislintat, die pas 128 dagen in dienst was. "Ik sta niet midden in de organisatie, en ik weet dus niet of het terecht is. Maar wat mij opvalt van buitenaf is dat er heel veel is gekocht, en dat zijn geen goede spelers. Er is heel veel geld en kwaliteit verloren gegaan. Daardoor is Ajax niet in staat om leuk en attractief te voetballen. Daar baal ik van."

Volgens Van Basten is het logisch dat Mislintat wordt afgerekend op de slechte prestaties. "Hij heeft eigenlijk alles beslist in de afgelopen maanden, en als je dan zo slecht presteert is het wel logisch dat je dan de eerste bent die aangewezen wordt om weg te gaan. Máár ook hij is aangesteld door mensen die niet zo slim zijn geweest. Het is fout op fout in de afgelopen twee jaar, het is totaal de verkeerde kant opgegaan. Deze man heeft niet goed gewerkt, maar hij is neergezet door mensen die de boel slecht gemanaged hebben. En daar begint het mee."

Met het vertrek van Mislintat zijn ook de sportieve problemen niet opgelost, weet de voormalig topspits en trainer van de Amsterdammers. "Je bent nog niet klaar nu Mislintat weg is. Je hebt heel veel spelers die niet de kwaliteit hebben waar Ajax om vraagt, veel spelers met vijfjarige contracten en veel te hoge salarissen voor hetgeen dat ze brengen. En dit zijn allemaal jongens die allemaal minder waard worden."