Chat Ajax-hooligans lekt uit: 'Over 2 minuten gooien we de rest op het veld'

Chat Ajax-hooligans lekt uit: 'Over 2 minuten gooien we de rest op het veld'

25-09-2023 10:22 Laatste update: 11:23
310

Ajax-fans hadden al plannen om De Klassieker definitief te saboteren, nadat het duel voor de eerste keer werd gestaakt. Dat blijkt uit een chatgesprek tussen Amsterdamse supporters.

Kort voor rust werd er voor het eerst vuurwerk op het veld gegooid. In de tweede helft ging het al snel weer mis, waardoor scheidsrechter Serdar Gözübüyük de teams definitief naar de kleedkamers dirigeerde. Uit schermafbeeldingen van chatgesprekken tussen Ajax-fans blijkt het een doelbewuste actie, voor zover daar al twijfel over bestond.

'We gaan nog twee minuten spelen, daarna volgt de rest van het vuurwerk', zo werd door een Ajax-aanhanger aangekondigd. 'Dus jullie gaan door tot het afgelast is?', vraagt een ander. 'Ja, zeker. Definitief staken. Dit gaat niet uitgespeeld worden met publiek', luidt de reactie. Feyenoord stond met 0-3 voor toen het duel definitief gestaakt werd na 55 minuten. De KNVB beslist maandag wat er moet gebeuren met het restant.

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam reageert ondertussen verontwaardigd op het gedrag van de Ajax-hooligans, die ook na afloop voor ongeregeldheden zorgden. 'Vuurwerk op het veld, het intrappen van de hoofdingang, het gooien van stenen en vuurwerk naar de politie: de maat is wel vol', stelt Halsema op Instagram. 'Hoog tijd voor de KNVB en clubs om maatregelen te treffen.'