Perez: 'De Ajax-scout daar heeft iedereen gebeld: hier heb ik niets mee te maken'

Perez: 'De Ajax-scout daar heeft iedereen gebeld: hier heb ik niets mee te maken'

25 september 2023 om 11:09
Laatste update: 25 september 2023 om 11:30

Kenneth Perez begrijpt niet waarom Anton Gaeei bij Ajax speelt. De ESPN-analist deed navraag in zijn vaderland Denemarken over de transfer van zijn landgenoot.

Ajax haalde de twintigjarige Gaaei afgelopen zomer voor 4,5 miljoen euro op bij Viborg FF. "Mijn Deense connecties hadden dus toch gelijk. Deze jongen kan echt niet bij Ajax", stelt Perez bij Dit was het Weekend. "De Ajax-scout in Denemarken heeft iedereen gebeld om te zeggen: hier heb ik echt niks mee te maken. De mensen daar dachten namelijk dat hij gek was geworden om Gaaei aan te bieden bij Ajax."

Volgens Perez is Gaaei, die een grote fout maakte voorafgaand aan de 0-2 van Feyenoord, er mentaal nog niet klaar voor om te spelen bij Ajax. "Hij komt van Viborg. Een kleine club in Denemarken. Nobody cares of ze daar winnen, verliezen of gelijkspelen. En dan kom je opeens bij zo'n grote club als Ajax. Wat moet er nu in zijn hoofd omgaan… dat is niet eens grappig."

Gaaei beleefde een horrormiddag tijdens de Klassieker. Na iets meer dan een halfuur greep trainer Maurice Steijn in en werd de Deen uit zijn lijden verlost. Devyne Rensch was zijn vervanger.

Mogelijke opvolgers Mislintat en Van Gaal als Ajax-redder? Bekijk #DoneDeal nu: