Kritiek op Bosz: 'Ik zag het oude PSV van onder Ruud van Nistelrooij'

Kritiek op Bosz: 'Ik zag het oude PSV van onder Ruud van Nistelrooij'

25 september 2023 om 14:52

PSV won afgelopen weekend eenvoudig van Almere City FC, maar stelde flink teleur in de Champions League-wedstrijd tegen Arsenal. Aad de Mos is niet onder de indruk van de tactische aanpak van trainer Peter Bosz.

PSV had weinig te vertellen in Londen en ging met 4-0 onderuit. "Het was heel slecht. Ook van de technische staf, van de kant van Bosz en co. vond ik het niet sterk", zegt De Mos in een video-item van het Eindhovens Dagblad. "In dit soort wedstrijden moet je compact spelen, dat heb ik niet gezien. Arsenal deed dat wel. Als zij de bal niet hadden, stond het verdedigingsblok op twintig meter van Gabriel Jesus."

"Je kunt in drie fases compact staan, zeg ik altijd", vervolgt De Mos zijn uitleg. "Als je echt in vorm bent en tegen zwakke tegenstanders kun je heel hoog staan. Dat is het zogenaamde handelsmerk van Peter Bosz. Maar als het moet, dat zag ik ook weer bij Atlético Madrid, dan moet je compact staan rond je zestien meter. En daarna ga je weer voetballen. Maar de linies lagen open, er was ruimte. Ik zag het oude PSV van onder Ruud van Nistelrooij. Met grote gaten."

Defensie en middenveld vielen tegen. "Dat heeft ermee te maken dat er geen blok is. Martin Odegaard kon doen en laten wat hij wilde. Ik vond het tactisch een matige wedstrijd van de technische staf."