'Ajax wijst naar Willem II-NAC en verwacht Klassieker uit te spelen'

'Ajax wijst naar Willem II-NAC en verwacht Klassieker uit te spelen'

25 september 2023 om 13:55

Ajax gaat ervan uit dat het restant van de gestaakte Klassieker tegen Feyenoord wordt uitgespeeld. Dat meldt Het Parool. De Amsterdammers wijzen naar het Keuken Kampioen Divisie-duel tussen Willem II en NAC Breda.

Die ontmoeting werd op 3 september na vijftig minuten gestaakt doordat boze fans van Willem II bewust voorwerpen op het veld hadden gegooid. NAC leidde op dat moment met 0-3 in Tilburg, maar moest twee dagen later wel weer opdraven. De Bredase club won uiteindelijk met 1-4.

De Klassieker toont daarmee de nodige gelijkenissen tussen de burenruzie in Brabant. Ajax keek ook tegen een 0-3 achterstand aan, toen supporters het duel besloten te saboteren. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük moest het duel, geheel in lijn met de regels van de KNVB, na 55 minuten definitief staken.

Feyenoord verzet zich fel tegen het uitspelen van de wedstrijd. De Rotterdammers vrezen dat de wedstrijd pas begin november kan worden hervat vanwege het volle speelschema. Tegen die tijd kan de wereld er voor beide clubs heel anders uitzien. Volgens het Algemeen Dagblad dreigt de landskampioen zelfs met een gang naar de rechter. De betrokken partijen kwamen maandag bijeen in Zeist om een oplossing te zoeken.

Mogelijke opvolgers Mislintat en Van Gaal als Ajax-redder? Bekijk #DoneDeal nu: