Kogel is door de kerk: Klassieker wordt woensdag uitgespeeld

Kogel is door de kerk: Klassieker wordt woensdag uitgespeeld

25 september 2023 om 15:46
Laatste update: 25 september 2023 om 15:52

Groot nieuws uit Zeist: de KNVB heeft besloten dat de gestaakte Klassieker moet worden uitgespeeld. Ajax en Feyenoord hervatten de wedstrijd woensdag om 14.00 uur, meldt de bond. De tribunes in de Johan Cruijff Arena blijven leeg.

De kraker tussen de aartsrivalen werd zondag na ongeveer 55 minuten gestaakt, nadat er voor de tweede keer vuurwerk op het veld was gegooid. Het was een bewuste actie van de Amsterdamse aanhang, teleurgesteld over de gang van zaken bij de club én de 0-3 achterstand. De Rotterdammers voelden zich gedupeerd en coach Arne Slot oordeelde dat er hoe dan ook sprake is van competitievervalsing.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Feyenoord

  • logo

    Willem II

Feyenoord verzette zich daarom fel tegen het uitspelen van de wedstrijd. Ajax ging daar niet in mee en wees op het Keuken Kampioen Divisie-duel tussen Willem II en NAC Breda, dat onder soortgelijke omstandigheden werd gestaakt en ook op een later moment werd hervat. De Amsterdammers hoopten op een nieuwe datum begin november, maar dat gaat niet gebeuren. Woensdag wordt De Klassieker onder zoveel mogelijk gelijke omstandigheden uitgespeeld.

Het besluit van de KNVB dwarsboomt de plannen van Feyenoord. De ploeg van Arne Slot heeft dinsdag een oefenwedstrijd gepland staan, zodat onder meer Ayase Ueda belangrijke minuten kan maken in aanloop naar het Champions League-duel met Atlético Madrid. Het Algemeen Dagblad schreef eerder op de dag dat de landskampioen zelfs een gang naar de rechter niet uitsluit.

Doordat De Klassieker op woensdag wordt ingehaald, moet het Eredivisie-duel van Ajax met FC Volendam wijken. De Noord-Hollandse derby werd eerder al uitgesteld vanwege de Europese verplichtingen van de Amsterdammers.

Reactie KNVB
'Na een gestaakte wedstrijd bepaalt het competitiebestuur betaald voetbal wat er met de wedstrijd gebeurt. Daarbij is het uitgangspunt dat de competitie zo eerlijk mogelijk moet verlopen en een duel dus het liefst op het veld wordt beslist', schrijft de KNVB op de officiële kanalen. 'De wedstrijd moet dan op de kortst mogelijke termijn worden hervat. Het tijdstip is in overleg met de gemeente Amsterdam vastgesteld. Dat betekent dat wedstrijd Ajax – FC Volendam, die voor woensdag 27 september stond gepland, wordt uitgesteld naar een later moment.'