Nieuwe details over sabotage Ajax-fans: 'De fakkels lagen al klaar in de vakken'

Nieuwe details over sabotage Ajax-fans: 'De fakkels lagen al klaar in de vakken'

25 september 2023 om 15:45

Ajax heeft niet het maximale uit de kast gehaald om te voorkomen dat de Klassieker zou uitmonden in een definitieve staking, stelt RTV Rijnmond-verslaggever Dennis Kranenburg. Voorafgaand aan het duel met Feyenoord hadden supporters van Ajax al aangekondigd in te grijpen bij een negatief scoreverloop.

Na een afkoelperiode van vijftien minuten werd de Klassieker definitief gestaakt toen er voor de tweede keer vuurwerk op het veld werd gegooid. Uit chatgesprekken tussen Ajax-fans blijkt dat de wedstrijd bewust gesaboteerd is en Kranenburg heeft informatie dat het nogmaals bevestigt. "Er was van tevoren aangekondigd: als het niet loopt zoals wij willen dat het loopt, dan gaan wij actie ondernemen", vertelt hij bij FC Rijnmond.

"De dag voor de wedstrijd lagen al fakkels in de vakken. Er werden hele plannen gemaakt: hoe kunnen wij de wedstrijd saboteren? Er werd al aangekondigd dat het zou gebeuren. Ajax zegt dat ze er alles aan hebben gedaan, maar ik denk van niet", aldus Kranenburg.

Intussen wordt er door Feyenoord, Ajax en het competitiebestuur naar een oplossing gezocht. De Rotterdammers willen dat 0-3 de eindstand wordt óf de wedstrijd zo snel mogelijk uitspelen, Ajax wil het restant van het duel later dit jaar afmaken.

Mogelijke opvolgers Mislintat en Van Gaal als Ajax-redder? Bekijk #DoneDeal nu: