Volendam verbolgen over Klassieker-besluit: 'Dit is competitievervalsing!'

Volendam verbolgen: 'Ajax en wij niet akkoord, dit is pas competitievervalsing!'

25 september 2023 om 16:05

FC Volendam heeft vol afschuw gereageerd op het besluit van het competitiebestuur om de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord komende woensdag te laten uitspelen. Aanvankelijk stond het competitieduel tussen Ajax en Volendam op de rol.

Jan Smit, voorzitter van Volendam, haalt via Instagram keihard uit. 'De KNVB heeft zojuist besloten dat de wedstrijd Ajax - Feyenoord woensdagmiddag wordt uitgespeeld! Dat betekent dat de geplande wedstrijd Ajax - Volendam woensdagavond komt te vervallen! Zonder overleg!', foetert hij. 'Dat is pas competitievervalsing!'

Feyenoord-trainer Arne Slot nam die woorden zondagmiddag al in de mond. "Het is hoe dan ook competitievervalsing, die is enorm. Ajax ging de minste fase in, omdat ze donderdag nog gespeeld hebben. Zij gingen mentaal, maar ook fysiek de minste fase in. Er zijn drie opties, uitspelen met publiek, zonder publiek of een reglementaire overwinning voor ons. De eerste optie is niet aannemelijk", zei hij bij ESPN.

'Zowel Ajax als FC Volendam zijn niet akkoord met dit belachelijke besluit...', voegt Smit er in een volgende story aan toe. Het is onduidelijk of Ajax in beroep gaat tegen het besluit. Tevens is het nog onbekend wanneer het duel tussen Ajax en Volendam, die wegens Europese verplichtingen van de Amsterdammers al eerder was uitgesteld, wordt gespeeld.