Nieuwe wending: Ajax gaat niet akkoord en overweegt juridische stappen

Nieuwe wending: Ajax gaat niet akkoord en overweegt juridische stappen

25 september 2023 om 16:15
Laatste update: 25 september 2023 om 16:29

Hoewel de KNVB het restant van de Klassieker heeft vastgesteld op woensdagmiddag 14.00 uur, is alles nog onder voorbehoud. Ajax gaat niet akkoord met de beslissing van het competitiebestuur.

Feyenoord, Ajax en het competitiebestuur kwamen maandag bijeen om te vergaderen over het wel of niet en wanneer uitspelen van de Klassieker. Later bracht de KNVB naar buiten dat de wedstrijd woensdag om 14.00 uur in minuut 55 in een lege Johan Cruijff ArenA wordt hervat. Zo ver dreigt het toch niet te komen. Via de officiële kanalen maakt Ajax bekend niet akkoord te gaan.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

'Het wangedrag dat tot het staken van de Klassieker heeft geleid keurt Ajax af. Veel voetballiefhebbers waren hier de dupe van. Vanwege nationale en internationale duels is het eerst mogelijke moment om Ajax - Feyenoord uit te spelen vanuit Ajax' oogpunt de eerste week van november. Dan wordt een bekerronde gespeeld waar Ajax en Feyenoord niet aan deelnemen. FC Volendam wel', schrijven de Amsterdammers op de clubsite.

Volendam reageerde in de persoon van voorzitter Jan Smit ook al verbolgen op het besluit van de KNVB. 'Het competitie- en bekerprogramma wordt nu door de KNVB voor vier clubs aangepast vanwege het laten uitspelen van een gestaakt duel', wordt het statement van Ajax vervolgt. 'Niet alleen de clubs, maar ook de supporters zijn hier de dupe van. Daarom overweegt Ajax juridische stappen.'

Aanvankelijk stond het duel tussen Ajax en Volendam, dat wegens Europese verplichtingen van de Amsterdammers al eerder werd uitgesteld, gepland op 27 september. Feyenoord wil de gestaakte Klassieker beëindigen met een 0-3 stand óf zo snel mogelijk uitspelen, Ajax probeert het restant naar november te trekken.