Te Kloese reageert

Te Kloese spreekt van 'kutdag' en laakt KNVB-besluit: 'Dit is dusdanig slecht'

25 september 2023 om 20:58
Laatste update: 25 september 2023 om 21:14

Dennis te Kloese heeft zich maandagavond bij Rondo uitgebreid uitgelaten over de nasleep van de dramatisch verlopen Klassieker in Amsterdam. De algemeen directeur van Feyenoord vindt dat de Rotterdammers zwaar benadeeld zijn, stelt dat er alleen maar verliezers zijn en vindt dat dit bij uitstek het moment was voor de KNVB om een duidelijk statement te maken. 

"Ik denk dat je eigenlijk wel kan zeggen, dat je hier niet veel winnaars hebt", aldus Te Kloese. "Ik heb nog nooit na een 0-3 gehad, ook nog eens tegen Ajax, dat je thuis zit en denkt: wat een kutdag. Als dat het gevoel is, en dan maandag ook nog de hele dag kijken of je nou wel of niet speelt, met alle respect, ik denk dan gewoon: jongens, vergeet die wedstrijd. Hoe lullig het ook is, die uitslag staat er gewoon, laten we nu vooruit kijken en laten we er iets gaan doen met z'n allen, want dit kan écht niet."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Feyenoord

  • logo

    Willem II

Ná de definitieve staking zijn er een aantal opties besproken, waaronder een reglementaire overwinning voor Feyenoord, iets waarop Te Kloese hoopte. "Wij hebben echt geprobeerd ons daar sterk voor te maken. Helemaal niks ten nadele van Ajax, maar ik denk echt dat dat de enige juiste uitkomst was geweest. Dit is dusdanig slecht, dit was nu het moment om dit een keer te doen".

Tijdens de onderhandelingen in Zeist van maandagmiddag ging het ook over de regels omtrent het staken nadat er een voorwerp op het veld belandt. "Je moet natuurlijk de ernst en de aard van de situatie in de gaten houden. Als er een papieren vliegtuigje het veld opkomt, dan moet je er wel over gaan nadenken of dat nou de spirit van die regel is. Ik zou zeggen: hou het gewoon dicht bij het voetbal. Ik vond het zó zonde wat er gebeurde. Voor onze jongens, voor hun ervaring."

De hele kwestie is van grote invloed op de planning van Feyenoord, verklapt de directeur. "Ik heb vandaag en gister ook veel discussie met onze trainer (Slot, red.). Ik leef echt met hem mee. Hij moet z'n hele plan nu overboord gooien. We spelen volgende week tegen Atlético (Madrid, red.), ik heb ze tegen Real (Madrid, red.) gezien, ga er maar aanstaan. We hebben een oefenwedstrijd moeten afzeggen, we hadden een aantal spelers minuten willen geven."

Een eventueel gebrek aan flexibiliteit van Feyenoord vindt Te Kloese onzin. "Nee. Die planning en die structuur die er nu bij Feyenoord inzit is één van onze winstpunten. Daar zijn we nu dus in benadeeld. Er zijn geen winnaars, wij niet, Ajax niet, Volendam niet. Ik kan ook wel aan de kant van de KNVB gaan zitten, het is een hele moelijke beslissing. Dat begrijp ik ook, maar aan de andere kant is het nu misschien ook wel juist om te zeggen: tot hier en niet verder."