Advocaat bevestigt Curaçao-interesse, maar heeft belangrijke eis: 'Dat moet beter'

Advocaat noemt belangrijke Curaçao-eis: 'Weet ook niet zeker of ik het ga doen'

25 september 2023 om 21:55

Dick Advocaat voert inderdaad gesprekken met de voetbalbond van Curaçao, zo bevestigt De Kleine Generaal zelf. Advocaat, die woensdag 76 jaar oud wordt, gaat mogelijk aan de slag als bondscoach van het land.

Vorige week werd al duidelijk dat Advocaat mogelijk aan de slag gaat als bondscoach van Curaçao. Nu bevestigt de doorgewinterde trainer dat aan tafel bij Veronica Offside. "We zijn inderdaad in onderhandeling, maar het is allemaal nog niet zo ver. Het is wel serieus, ja."

Er is dus nog geen akkoord, want Advocaat gaat niet zomaar akkoord met het aanbod van Curaçao. "We hebben het nu over het neerzetten van de organisatie. Dat is namelijk het grote probleem daar. De hotels en vliegtuigen: dat moet beter. Als de spelers aankomen moeten ze wel weten wat er allemaal gaat gebeuren."

Toen Advocaat veertien jaar geleden aan de slag ging als bondscoach van België, wist hij soortgelijke veranderingen door te voeren. "Maar de Belgen hadden geld, waardoor we het om konden gooien. Bij Curaçao is er weinig geld, maar de jongens zijn bezig om het te organiseren. Ik weet ook nog niet zeker of ik het ga doen, het is namelijk nog pril."