Te Kloese brengt Feyenoord-plannen aan het licht: 'Dat moet gebeuren'

Te Kloese brengt Feyenoord-plannen aan het licht: 'Dat moet gebeuren'

25-09-2023 23:38
102

Dennis te Kloese wil De Kuip graag overnemen met Feyenoord. De directeur van de Rotterdammers ziet dat er veel voordelen zouden kleven aan een eventuele overname van het stadion. Te Kloese heeft de allereerste stappen zelfs al genomen.

Aan tafel bij Rondo komt Te Kloese aan het woord over De Kuip. Inmiddels is al enige tijd duidelijk dat Feyenoord niet gaat verhuizen naar een nieuw stadion. "Dit is ons stadion. Hier gaan en kunnen we voor een lange tijd zitten, bouwtechnisch gezien. Daar moeten we het mee doen en ons op focussen", begint Te Kloese. "Natuurlijk is het niet ideaal. Ik zou heel graag veel betere faciliteiten aan onze supporters bieden en ook een sterker verdienmodel willen hebben."

"Het is moeilijk om dingen in een monument te doen, maar je kunt ook heel creatief zijn", gaat de Feyenoord-directeur verder. "Maar als de focus op een nieuw gebouw ligt, is dat weg. Het zou ideaal zijn als je overal één gesprekspartner voor hebt." Te Kloese is vervolgens duidelijk: hij wil De Kuip graag kopen met Feyenoord. "Dat moet gebeuren, maar dan moet je wel op Champions League-niveau blijven acteren. Maar ik denk dat er nu wel mensen rondom de club bij mee willen denken."

"Dat zijn we nu aan het analyseren, hoe we daar op de goede manier mee om kunnen gaan, om de club en het stadion bij elkaar te voegen. Ik denk dat het als eenheid makkelijker wordt, naar bijvoorbeeld de gemeente", besluit hij.