Ook Ajax legt zich neer bij besluit: Klassieker woensdag definitief uitgespeeld

Ook Ajax legt zich neer bij besluit: Klassieker woensdag definitief uitgespeeld

26 september 2023 om 09:00
Laatste update: 26 september 2023 om 09:08

Ajax gaat geen juridische stappen meer ondernemen tegen de KNVB en speelt de Klassieker woensdag uit. Dat betekent dat de wedstrijden tussen de Amsterdammers en FC Volendam uitgesteld zal worden. De wedstrijd wordt om 14:00 uur afgewerkt in een lege Johan Cruijff Arena.

De KNVB kwam maandag zelf al tot het besluit na een dag van overleg tussen de betrokken partijen. Feyenoord ging akkoord, maar Ajax wilde de wedstrijd tegen FC Volendam. De club dreigde met juridische stappen richting de KNVB, maar ziet daar nu dus uiteindelijk vanaf. Ook Volendam was woest, maar zij moeten dus definitief op een ander moment tegen Ajax spelen.

Het besluit van de KNVB kwam na de staking van afgelopen zondag. De Klassieker werd stilgelegd, omdat de fans van Ajax tot twee keer toe vuurwerk op het veld gooiden. Daarna besloot een deel van de Amsterdamse fans de hoofdingang te bestormen en daar vernielingen aan te richten. Feyenoord hoopte eerst dat de wedstrijd als 0-3 overwinning werd afgedaan, maar dat wilde de KNVB niet. 

Ajax laat in een kort statement weten dat de mensen die een kaartje hebben voor de wedstrijd tegen FC Volendam, spoedig worden geïnformeerd. De Amsterdammers gaan wel in gesprek met de KNVB over de wijze van besluitvorming. Volgens de clubleiding van Ajax is er geen rekening gehouden met belangen van de verschillende clubs en ontstaat daardoor het risico van willekeur en ongemotiveerde besluiten.