In België weten ze het zeker: 'Ajax en Overmars is een gepasseerd station'

Het Nieuwsblad geeft uitsluitsel: 'Ajax en Overmars is een gepasseerd station'

26 september 2023 om 09:26
Laatste update: 26 september 2023 om 09:31

Na het vertrek van Sven Mislintat wordt bij de achterban van Ajax de roep om een terugkeer van Marc Overmars alsmaar groter. Tijdens de gestaakte Klassieker werd de naam van de technisch directeur van Royal Antwerp al geroepen, maar volgens onder andere Het Nieuwsblad hoeven de Ajax-fans niet veel hoop te hebben.

"Ajax en Overmars? Dat is een gepasseerd station", vertellen bronnen dichtbij Royal Antwerp aan de Belgische krant. Een eventuele terugkeer naar Ajax zou te gevoelig liggen, aangezien werknemers die destijds slachtoffer waren van ongepaste berichten, nog steeds bij de Amsterdamse club werken. Overmars zou na zijn hartaanval in 2022 zelf ook behoefte hebben aan stabiliteit en dat heeft hij bij Antwerp, aangezien de technisch directeur het daar erg naar zijn zin heeft.

Marc Overmars is sinds 21 maart 2022 technisch directeur bij Antwerp en won met de Belgen het kampioenschap en de Beker van België in het vorige seizoen. Hij stelde onder andere de geliefde trainer Mark van Bommel aan en versterkte de club met Nederlanders Vincent Janssen, Jurgen Ekkelenkamp, Gyrano Kerk en vorig seizoen ook Calvin Stengs. 

Bij de Amsterdammers hoopt vooral de aanhang op een terugkeer van Overmars. Intern zijn er nog geen verhalen naar buiten gekomen dat zijn naam is genoemd tijdens de vergaderingen. Sven Mislintat was uiteindelijk de eerste echte opvolger van Overmars, maar hij werd zondag na een teleurstellende eerste transferperiode ontslagen.

(edited)