Van de Ven over risico's in Spurs-spel: "Ik moet wel"

Van de Ven over risico's in Tottenham Hotspur-spel: "Ik moet wel"

26 september 2023 om 13:27

Micky van de Ven onthult dat de opbouw heilig is voor Tottenham Hotspur-manager Ange Postecoglou. De Nederlandse verdediger verantwoordt zich in Britse media voor de risico's die hij aan de bal neemt.

Volgens Van de Ven krijgen de Spurs-spelers duidelijke instructies mee van Postecoglou. Dat ging in de Londense derby tegen Arsenal bijna mis. Gabriel Jesus onderschepte de bal op de rand van de zestien, maar de Braziliaanse spits vergat de enorme kans te benutten.

In Engelse media wordt Van de Ven gevraagd naar zijn aandeel in de risicovolle opbouw van Tottenham. "Ik móét wel", stelt de oud-speler van FC Volendam. "Er zijn spelers die niet graag aan de bal zijn, die heel bang zijn om hem te verliezen. Maar onze trainer zegt tegen ons dat we het gewoon moeten blijven proberen. Als we drie ballen op rij verliezen, wil hij niet dat we de bal de tribune in jagen, maar nog een poging wagen."

Van de Ven is blij met de aanpak van Postecoglou. "Dat is fijn voor mij als centrale verdediger, als je de bal kwijtraakt en daar komt een grote kans uit, dat de trainer dan schreeuwt dat je het nog een keer moet proberen. Voor ons geeft het vertrouwen om steeds opnieuw op te bouwen. Natuurlijk is dat riskant, maar als het lukt, geeft dat altijd een goed gevoel."