Van den Berg werd weggestuurd bij PSV: 'Het moest mijn jaar worden'

Van den Berg werd weggestuurd bij PSV: 'Het moest mijn jaar worden'

26 september 2023 om 14:34

Davy van den Berg werd weggestuurd uit de jeugdopleiding van PSV. Bij Fresia & Milan Parkeren de Bus vertelt de linkspoot van PEC Zwolle wat er mis is gegaan in Eindhoven. 

"Hoe kan ik dit mooi uitleggen zonder te diep in details te gaan", aldus Van den Berg. "Mijn laatste seizoen was in de Onder 19. Ik heb twee jaar in de Onder 19 gespeeld. In mijn eerste jaar werden we kampioen met Mark van Bommel. Toen speelde ik niet regelmatig. We hadden echt een goed elftal staan en moest ik vaak invallen. We werden wel kampioen dus het was een succesvol jaar."

Spelers als Yorbe Vertessen, Zakaria Aboukhlal en Mohamed Ihattaren stroomden door naar het beloftenelftal van PSV, terwijl Van den Berg zich nog moest bewijzen. "Het jaar daarna zou mijn jaar moeten worden met Ruud van Nistelrooij als trainer. Het begon heel goed. De oefenwedstrijden gingen goed en ik werd geselecteerd voor het Nederlands Elftal. De Onder 16 van Oranje was de laatste keer en nu Onder 19 dus daar zat drie jaar tussen. Toen speelde ik zelfs in Uden bij mijn oude amateurclub. Dus dat was voor mij super. We wonnen 5-1 van Tsjechië en ik gaf een assist. Dat had ik te pakken en het ging goed met een goede seizoenstart."

Toen Van den Berg na een trip met Oranje Onder 19 terugkeerde, ging het volgens de middenvelder 'bergafwaarts'. "Door wat kleine dingetjes die er gebeurden - die de trainer niet prettig vond - en miscommunicatie", zei hij. "Ik belandde een wedstrijd of acht op de bank. Dus van bij het Nederlands Elftal een assist geven naar op de bank bij de club. Of het aan mij lag of aan iemand anders. Iedereen zal daar wat anders over zeggen denk ik."