Guardiola grapt: 'Als het goed gaat met mijn rug, doe ik zelf ook wel even mee'

Guardiola grapt: 'Als het goed gaat met mijn rug, doe ik zelf ook wel even mee'

26 september 2023 om 15:37

Pep Guardiola heeft te maken met de nodige blessures, pijntjes en vermoeide spelers bij zijn team voorafgaand aan het League Cup-duel met Newcastle United woensdagavond. De coach geeft aan dat hij niet kan beschikken over een aantal sterkhouders, zoals Bernardo Silva, John Stones, Kevin De Bruyne en Mateo Kovacic.

Om die reden heeft Guardiola besloten om niet met zijn beste elf te starten tegen Newcastle. "Sommige spelers die al veel wedstrijden in de benen hebben, zullen tegen Newcastle niet spelen", zei de trainer op de persconferentie van dinsdag. "De League Cup is de perfecte manier om spelers die wat minder hebben gespeeld aan minuten te helpen. Maar ik ga geen risico's nemen. Enkele jeugdspelers krijgen dus de kans en als het goed gaat met mijn rug, doe ik zelf misschien ook nog wel even mee."

Wel neemt Manchester City het duel 'erg serieus'. "Spelers willen vechten voor de prijzen. Het probleem is dat ze een gebrek aan rust hebben, vooral mentaal. En dan hebben we ook nog een loting die niemand wil, want Newcastle is een van de beste teams ter wereld. Maar dat is voor ons ook weer een mooie test", aldus Guardiola.