Cocu over personele problemen Vitesse

Personele problemen bij dolend Vitesse: Cocu mist twee basisklanten tegen Twente

26 september 2023 om 16:30
Laatste update: 26 september 2023 om 16:34

Vitesse kampt met grote personele problemen voor het uitduel met FC Twente. De dolende Arnhemmers moeten het in Enschede stellen zonder Amine Boutrah en Matthijs Tielemans, beiden basisspelers onder trainer Phillip Cocu. 

Zowel Boutrah als Tielemans, tevens beiden middenvelder, waren de afgelopen wedstrijden veelal basisspeler bij Vitesse, dat nu vier wedstrijden op rij verloren heeft. Eerstgenoemde raakte afgelopen zondag geblesseerd tegen Sparta Rotterdam, terwijl Tielemans al in de warming-up afhaakte. "We zullen moeten onderzoeken hoelang zijn afwezig zullen zijn", aldus Cocu dinsdagmiddag, opgetekend door Voetbal International

Cocu had ook goed nieuws voor de Vitesse-fan. "Gelukkig is Manhoef weer terug." De rechtsbuiten kreeg onlangs tegen RKC Waalwijk een rode kaart, maar maakt voor de wedstrijd tegen Twente weer deel uit van de wedstrijdslectie. "Met deze groep hoeven wij niet in problemen te komen, maar dat kun je niet blijven zeggen als je niet wint", vertelt de trainer. Tegen Sparta probeerden we het al met twee spitsen centraal en een 10 daarachter. Dat vraagt ook wat anders op andere posities."

Twente - Vitesse begint woensdagavond om 20.00 uur. Ook de Tukkers verloren hun laatste Eredivisie-wedstrijd, uit bij RKC (1-0). Het duel staat onder leiding van scheidsrecter Jannick van der Laan.