Supportersvereniging Ajax wil in gesprek met Halsema

Ajax-Supportersvereniging wil Halsema spreken: 'Laten we teruggaan naar de ratio'

26 september 2023 om 17:05
Laatste update: 26 september 2023 om 17:08

De Supportersvereniging van Ajax wil in gesprek met Femke Halsema naar aanleiding van haar uitlatingen maandagavond bij Nieuwsuur. Daar liet de burgemeester van Amsterdam weten dat er in haar ogen zeer harde maatregelen moeten worden getroffen. 

"Het is beschamend wat er zondag is gebeurd,' aldus Halsema bij Nieuwsuur, doelend op alle ongeregeldheden tijdens de dramatisch verlopen Klassieker van afgelopen zondag. Vervolgens noemde ze een aantal mogelijke maatregelen. "Naast één-op-één fouilleren en netten ophangen moeten er ook stadionverboden uitgedeeld worden, desnoods levenslang. Desnoods kan ik dat afdwingen. Wat ik ook vind dat moet gebeuren, al moet de club dat in de eerste instantie doen, is het leeghouden van vakken. Als er zó veel wangedrag is, bij één groep hooligans... Dat is niet voor het eerst."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Fabian Nagtzaam, de voorzitter van de Supportersvereniging Ajax, reageert tegenover Trouw op de uitlatingen van Halsema. "We willen daarover heel graag in gesprek met de burgemeester. Ik wil dan naar haar argumenten luisteren. Ik snap dat het politieapparaat onder druk staat, maar om dan hele vakken leeg te laten, gaat te ver. Het individu misdraagt zich, de grote meerderheid niet. Bij Ajax zijn het afgelopen seizoen nul incidenten geweest. Sinds april waren er 49 wedstrijden gestaakt, maar nul bij Ajax. We hebben alle begrip voor de beeldvorming door de excessen van zondag, maar laten we alsjeblieft teruggaan naar de ratio."

Nagtzaam is van mening dat de focus omtrent nieuwe maatregelen niet moet liggen op het aanpakken van een hele groep. "Pak het individu aan dat het verstiert en zorg dat je stringent handhaaft in stadions. Ik weet niet of dat nu overal gebeurt. Het gaat om een stel individuen die moeten worden aangepakt. We zijn tegen generieke maatregelen."