Over Mislintat-onderzoek

'Veel onduidelijk over Mislintat-onderzoek, Ajax wordt om opheldering gevraagd'

26 september 2023 om 17:45

Een week nadat bekend is geworden dat Ajax een extern forensisch onderzoek laat doen naar aanleiding van de door Sven Mislintat beklonken Borna Sosa-transfer, is nog altijd niet duidelijk wat dat onderzoek precies inhoudt. De vereniging van effectenbezitters (VEB) laat weten dat er een eind moet komen aan het 'gedraal', zo is te lezen in een bericht van de NOS

De NOS heeft een brief in handen waarin staat dat de VEB, een organisatie die de belangen van beleggers behartigt, opheldering vraagt aan Ajax. In de brief staat een elftal vragen, gericht aan de directie en de raad van commissarissen van Ajax. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Het is onder meer nog niet altijd niet duidelijk of het onderzoek dat Ajax heeft ingesteld naar de reeds ontslagen technisch directeur Mislintat alle door hem afgeronde transfers behelst. Ook is het voor de VEB nog niet duidelijk wie de opdracht gegeven heeft, en hoe Ajax kan waarborgen dat het onderzoek onafhankelijk verloopt. Daarnaast wil het duidelijkheid verschaffen omtrent de vraag of ook het functioneren van de directie en de rvd onderwerp is van het door Ajax geplande onderzoek. 

De VEB acht het ook 'noodzakelijk' dat het onderzoek zo snel mogelijk wordt afgerond. Eerder zijn rvc-voorzitter Pier Eringa nog dat het onderzoek inzake Mislintat meerdere weken in beslag zou gaan nemen.