Ajax heeft Bergwijn-rel in kiem gesmoord

'Ajax is nieuwe discussie over competitievervalsing voor en laat Bergwijn thuis'

27 september 2023 om 06:45
Laatste update: 27 september 2023 om 06:45

Ajax is een mogelijke nieuwe discussie omtrent competitievervalsing voor geweest. De regels van de KNVB stellen dat Ajax en Feyenoord woensdagmiddag bij de hervatting van De Klassieker spelers alleen mogen vervangen als zij aantoonbaar geblesseerd zijn. Die mogelijkheid doet zich voor bij Ajax, aangezien Sivert Mannsverk geblesseerd is. Maurice Steijn kiest er echter niet voor om de drie dagen gelede afwezige aanvoerder Steven Bergwijn aan zijn wedstrijdselectie toe te voegen. Dat meldt De Telegraaf.

In plaats van dat Steijn ervoor kiest om Bergwijn op te nemen in de selectie, is zijn keuze gevallen op Mika Godts. Verstandskiesproblemen hielden Bergwijn aan de kant tijdens poging één van de Klassieker. Als hij de afgelopen dagen wél had getraind en als Steijn hem vervolgens wel had opgenomen in de selectie voor de aan zijn hiel geblesseerde Mannsverk, dan had Feyenoord mogelijk opnieuw kunnen spreken over competitievervalsing. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Bergwijn wordt echter nog niet fit genoeg geacht. De vleugelaanvaller en captain van Ajax richt zich nu op komende zaterdag, als de Amsterdammers op bezoek gaan bij RKC Waalwijk. Steijn moest na het onverwachte nieuws over de geblesseerde Mannsverk snel puzzelen. Hij liet Godts maandagavond een uur meespelen bij Jong Ajax, dat gelijkspeelde tegen FC Eindhoven. Ajax moest Zeist vervolgens overtuigen van het feit dat Mannsverk daadwerkelijk geblesseerd is. Dat bleek geen moeilijke opgave, aangezien de Noorse zomeraanwinst in het gips zit. 

Ajax gaat woensdagmiddag vanaf 14.00 uur, met Godts als mogelijke invaller, proberen de 0-3 voorsprong van Feyenoord weg te poetsen. De huidige nummer veertien van de Eredivisie heeft nog 35 minuten, plus wat extra tijd, voor die schier onmogelijke opgave.