Van Ginkel over competitiestart: 'Ik zat bloedchagrijnig op de bank'

Van Ginkel over competitiestart: 'Ik zat bloedchagrijnig op de bank'

27 september 2023 om 12:02

De competitiestart van Vitesse verloopt stroef, met drie punten uit vijf wedstrijden. Bij de ploeg van trainer Philip Cocu hebben deze week meerdere groepsgesprekken plaatsgevonden, en na het overleg wil aanvoerder Marco van Ginkel resultaten gaan zien, zo geeft hij aan in gesprek met De Gelderlander.

Op het programma staan uitwedstrijden tegen FC Twente en NEC, waarin de Arnhemmers niet als favoriet gelden. In het afgelopen weekend werd er met 1-0 verloren van Sparta. "Ik zat zondagavond bloedchagrijnig op de bank", aldus Van Ginkel. "We hadden niet één keer op doel geschoten. We stichtten veel te weinig gevaar. We zitten in een lastige situatie. Dat ziet iedereen, maar het wordt echt tijd voor de ommekeer."

De aanvoerder, die eerder uitkwam voor Chelsea, PSV, AC Milan en Stoke City, wil zien dat zijn elftal een eenheid vormt. "Doen we dat niet, dan volgen de problemen vanzelf. Zijn we wel bereid om samen het gevecht aan te gaan, dan kunnen wij andere teams in de problemen brengen. Dit jaar hebben we nog niet die eenheid getoond. Die vastberadenheid. Daarover is gesproken. Ik denk dat iedereen de boodschap wel heeft begrepen."