Gebied rondom Johan Cruijff ArenA aangewezen als 'veiligheidsrisicogebied'

Gebied rondom Johan Cruijff ArenA aangewezen als 'veiligheidsrisicogebied'

27 september 2023 om 12:41
Laatste update: 27 september 2023 om 12:49

Nadat de ontspoorde situatie van afgelopen zondag tijdens de klassieker Ajax-Feyenoord, kondigde de F-Side aan hun protesten voort te zetten en woensdagmiddag te verzamelen voor de Johan Cruijff ArenA, een uur voordat het restant van de klassieker wordt uitgespeeld. Nu is het gebied om het stadion heen aangewezen als veiligheidsrisicogebied'. Ook staat de ME preventief klaar, zo meldt De Telegraaf.

In overleg met het Openbaar Ministerie en de politie heeft burgemeester Femke Halsema van Amsterdam besloten om het gebied rondom de Johan Cruijff als veiligheidsrisicogebied aan te wijzen. Dat houdt in dat iedereen binnen dit gebied kan worden gecontroleerd en gefouilleerd op mogelijk bezit van wapens of vuurwerk.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Feyenoord

  • logo

    Willem II

Om 14:00 begint het restant van de klassieker, die in de tweede helft werd gestaakt wegens het gooien van vuurwerk op het veld. Daar bleef het echter niet bij. Na afloop van de wedstrijd bestormden supporters de hoofdingang van het stadion en werd de ME bekogeld met stenen. De politie, burgemeester en justitie zijn nu voorbereid op mogelijke nieuwe ongeregeldheden.