Feyenoord past voor herstart Klassieker al wissel toe: 'Ajax is op de hoogte'

Feyenoord past voor herstart Klassieker al wissel toe: 'Ajax is op de hoogte'

27 september 2023 om 13:56
Laatste update: 27 september 2023 om 13:57

Feyenoord gaat voor de wedstrijd tegen Ajax al een wissel toepassen. Trainer Arne Slot haalt Yankuba Minteh voor de herstart van de Klassieker al naar de kant. Ramiz Zerrouki is de vervanger van de Zambiaan.

"Dit is een situatie die ik niet eerder heb meegemaakt. Dan denk je: wat zou een andere trainer nu doen? En: wat zou ik zelf in deze situatie doen?", zegt Slot tegen ESPN. "Normaal ga je niet je laatste drie wissels verspelen met nog 35 minuten te gaan. Nu kan dat wel en dan zou ik 3-3-4 gaan spelen, alles op de aanval gooien en alles erin pompen", geeft de Feyenoord-coach zijn collega Maurice Steijn advies.

"Zij hebben uiteraard een plan gemaakt", lacht Slot, die aangeeft zelf een doordacht plan te hebben gemaakt. "Ramiz Zerrouki gaat starten in plaats van Minteh." Officieel moeten beide clubs starten hoe ze afgelopen zondag na 55 minuten geëindigd zijn. "Er zijn allerlei regels, wij hebben een overzicht gekregen", zegt Slot. "Het is zo dat wij voorafgaand aan de wedstrijd begint onze wissel plaatse, Ajax is daarvan op de hoogte."

Om 14.00 uur hervatten Ajax en Feyenoord de Klassieker in een lege Johan Cruijff Arena.