Steijn over vertrek Eringa: 'Ik hoop gewoon dat de rust terugkeert'

Steijn over vertrek Eringa: 'Ik hoop gewoon dat de rust terugkeert'

27 september 2023 om 14:16

In gesprek met ESPN-verslaggever Hans Kraay wordt Ajax-trainer Maurice Steijn gevraagd naar hoe hij de laatste dagen heeft ervaren, en naar zijn mening over het aftreden van Pier Eringa, die voorzitter van de Raad van Commissarissen was.

Over hoe hij de chaos ervaren heeft, zegt Steijn het volgende: "Super hectisch. Al een aantal weken, maar het was de afgelopen dagen extreem. Zondag al, maar maandag kwam er nog bij. Met de vraag tegen wie je gaat spelen, hoe laat je gaat spelen, hoe je je gaat voorbereiden." De oefenmeester geeft aan dat hij liever tegen Volendam zou hebben gespeeld: "Het is natuurlijk logisch dat als je met 0-3 begint, met nog 35 minuten te spelen, dat de kans kleiner is dat je wint dan wanneer je thuis speelt tegen Volendam. Maar er is anders besloten, dan moet je daar ook naar schakelen."

Met de afgetreden voorzitter van de Raad van Commissarissen, Pier Eringa, had Steijn geen contact. "Met de hele Raad van Commissarissen eigenlijk niet. Ik hoop gewoon dat de rust terugkeert. Als het bovenin de club rustig is, dan wordt het ook rustiger in alle geledingen daar onder."