Opluchting overheerst bij Feyenoord: 'Wij verdienden deze overwinning het meest'

Opluchting overheerst bij Feyenoord: 'Wij verdienden deze overwinning het meest'

27 september 2023 om 14:58

Bij Gernot Trauner overheerst de opluchting dat de Klassieker na een turbulente paar dagen eindelijk is afgesloten. De captain van de Rotterdammers zag zijn ploeg met de juiste instelling het veld opstappen, waardoor ze er nog een doelpunt bij konden maken. Het werd uiteindelijk 0-4 in een lege Johan Cruijff ArenA.

"Complimenten aan het team", luidt de eerste reactie van de Oostenrijker bij ESPN. "Zeker na zondag. We zijn hier vandaag vol focus gekomen en we zijn geëindigd op de beste manier. Voor allebei de teams was de situatie niet goed. Heel veel wachten na de situatie die zondag ontstond. Het is niet makkelijk, maar we moesten de beslissing accepteren. Wij hadden recht op deze overwinning."

Trauner heeft zich zelf niet veel kunnen en willen bemoeien met de oplossing die de KNVB zocht. Uiteindelijk kon je nooit alle partijen tevreden houden denkt de Oostenrijker. "Er was geen perfecte oplossing voor deze situatie. We hebben de wedstrijd afgemaakt en dat is altijd goed. We moesten deze situatie accepteren, want het was voor iedereen de eerste keer dat dit zou gebeuren."

Feyenoord en Ajax wisselden allebei na rust en dat was volgens Trauner ook begrijpelijk. "Je hebt natuurlijk nog je wissels en je moet snel wisselen. Je hebt allemaal scherpe spelers op het veld en op de bank. Iedereen ging er helemaal voor en we hebben er uiteindelijk alles aan gedaan. De winst is binnen en dat is het belangrijkste."