Opmerkelijk interview Berghuis na vraag over Steijn: 'Vind ik een moeilijke vraag'

Opmerkelijk interview Berghuis na vraag over Steijn: 'Vind ik een moeilijke vraag'

27 september 2023 om 15:13
Laatste update: 27 september 2023 om 15:46

Steven Berghuis 'vindt het moeilijk' om Ajax-trainer Maurice Steijn te beoordelen. De middenvelder annex aanvaller laat in gesprek met ESPN-verslaggever Hans Kraay junior niet het achterste van zijn tong zien als hem gevraagd wordt naar het 'Ajax-voetbal' op de trainingen.

Ajax kwam weer ondermaats voor de dag tegen Feyenoord en verloor uiteindelijk met 0-4. "Je weet dat het een moeilijke opdracht wordt, maar je probeert wel wat te verzinnen. Dat was niet na drie minuten een tegengoal krijgen", aldus Berghuis, die aangeeft dat Ajax met Brian Brobbey en Chuba Akpom opportunistisch wilde spelen. 

Berghuis krijgt de vraag of hij 'Ajax-voetbal' op de trainingen ziet. Het is de eerste vraag waar de Oranje-international omheen draait. "Het is wel duidelijk dat we het moeilijk hebben. Als ploeg hebben we nog niet de ontwikkeling die we willen zien. Er zijn genoeg wapens in dit team, maar vooralsnog hebben we het gewoon moeilijk. Feyenoord heeft het eigenlijk aardig blootgelegd, twee keer."

Vervolgens krijgt Berghuis de vraag wat hij van Steijn vindt. "Dat vind ik een moeilijke vraag", antwoordt hij. "Dat is niet aan mij. Het is aan andere mensen om dat te beoordelen." Alleen op de vraag wat hij van Steijn op het trainingsveld vindt, geeft hij antwoord. "Prima. We proberen te doen wat hij en zijn staf ons voordragen. Het plan proberen we zo goed mogelijk uit te voeren, maar we hebben het daar nog wel moeilijk mee."