Steun voor Steijn: 'Al zet je Van Gaal ervoor, het gaat nog weken duren...'

Steun voor Steijn: 'Al zet je Van Gaal ervoor, het gaat nog weken duren...'

27 september 2023 om 16:24
Laatste update: 27 september 2023 om 17:25

Mario Been springt op de bres voor Ajax-trainer Maurice Steijn. De ESPN-analist vindt het te vroeg om de oefenmeester na de oorwassing tegen Feyenoord (0-4) de laan uit te sturen.

Ajax staat met vijf punten uit vijf duels op de veertiende plek. Sven Mislintat en Pier Eringa zijn al vertrokken, de druk op Steijn neemt verder toe. "Je kan constateren dat de spelers die gehaald zijn gewoon niet goed genoeg zijn voor Ajax. De spelers zijn niet gewend om met elkaar te spelen. Je kan Louis van Gaal ervoor zetten of Arrigo Sacchi, maar het gaat nog weken duren voor het beter wordt, of het gebeurt nooit. Het is mij te snel om nu de trainer eruit te gooien", aldus Been bij ESPN.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

"Hij heeft een groep spelers gekregen waar hij niet achter stond. Nu zit hij opgezadeld met een selectie die niet goed genoeg is", vervolgt Been. "Dan moet je de lat lager leggen en Steijn tot de winterstop geven om er wat van te maken. Dat wordt moeilijk. Hij moet nu heel snel een vaste keuze gaan maken qua speelstijl en elftal, het vele wisselen is geen luxe."

Voor Marciano Vink is het ook nog te vroeg om Steijn op straat te zetten, al ziet hij wel dat er iets moet veranderen. "Er moet wel een wisselwerking tussen Steijn en de groep blijven, met name van de groep naar Steijn. Als dat vertrouwen broos wordt, dan heb je wel een probleem. Ze moeten denk ik aan tafel gaan zitten om te kijken waar ze staan, of het vertrouwen er nog is."