AD: Ajax wil Steijn nog kans geven en ontslaat coach niet voor interlandperiode

'Ajax geeft Steijn nog laatste kans: ontslag voor interlandperiode uitgesloten'

27 september 2023 om 19:35
Laatste update: 27 september 2023 om 19:41

Het overgebleven deel van de Ajax-clubleiding gaat Maurice Steijn in ieder geval niet voor de komende interlandperiode ontslaan, zo meent het Algemeen Dagblad. De Amsterdammers willen Steijn de kans geven om het elftal in de komende duels alsnog aan de praat te krijgen, al rept het AD over 'uitstel van executie'.

Bij de fans van Ajax neemt de roep om een ontslag van Steijn toe, nu de Amsterdammers zich na de verloren Klassieker op de veertiende plaats bevinden. Dat gaat in de komende dagen in ieder geval niet gebeuren, zo klinkt het. 'De clubleiding wil hem na het ontslag van Mislintat en na de reeds gespeelde Klassieker de kans geven het elftal aan de praat te krijgen en de degradatiezone te ontvluchten. Reden daarvoor is ook dat de overgebleven bestuursleden eerder deze maand nog concludeerden dat Steijn door de late formatie van de selectie laat aan de 'voorbereiding' begon.'

'Oftewel, áls de Ajax-top ingrijpt, dan ziet het de interlandperiode na de duels met RKC, AEK Athene (Europa League) en AZ als logisch moment', zo stelt het AD, dat zich echter ook afvraagt of Steijn wel zo ver komt. De krant ziet dat 'de keuzes voor de bestuursleden haast worden gemaakt' in de huidige Amsterdamse crisis. 'Als hij de komende wedstrijden wint en na de interlandbreak mag aanblijven, is de vraag of hij de volgende serie met onder meer FC Utrecht, PSV en Brighton wel overleeft.

'Daardoor heeft ook het aanblijven van de pas aangestelde hoofdtrainer inmiddels alles weg van uitstel van executie.' Het AD weet ook dat Steijn intern heeft slaten blijken dat hij zich niet langer kan verstoppen aan het, in zijn ogen, slechte aankoopbeleid van de vertrokken Sven Mislintat.