Recordbreker De Jong hecht geen waarde aan nieuwe topscorerstitel: 'Zie ik later'

De Jong slaat deur voor Oranje weer dicht: 'Hoeven we niet over te praten'

27 september 2023 om 21:15

PSV pakte woensdagavond een mooie overwinning op Go Ahead Eagles, maar voor Luuk de Jong bleef er nog een persoonlijke titel aan de strijkstok hangen. De PSV-captain werd met zijn twee goals topscorer van deze eeuw in de Eredivisie. Die titel doet hem zelf niet heel veel en na de wedstrijd werd hem zelfs nog even gevraagd naar Oranje.

Na de wedstrijd werd De Jong bij ESPN geconfronteerd met zijn nieuwe record van deze eeuw.Die topscorerstitel is natuurlijk mooi, maar iedereen weet dat het bij mij om het team draait. Uiteindelijk wil ik met mijn team prijzen pakken en dan zie ik daarna wel wat er individueel overblijft. Maar het is zeker mooi als je dit soort records hebt en daar kan ik trots op zijn."

De Jong kreeg ook nog een vraag over Oranje. De spits van PSV stopte eerder dit jaar officieel bij het Nederlands elftal, maar Ronald Koeman gaf aan dat hij de kopspecialist er graag bij wilde hebben. Met de blessure van Memphis Depay laait de roep om De Jong weer op, maar heel happig lijkt hij zelf niet op het aanbod. "Hoeven we het niet over te hebben", was zijn korte antwoord.

Wat betreft de wedstrijd van PSV zag De Jong ook nog wat verbeteringen in het spel van zijn ploeg, ondanks de 3-0 winst. "In de eerste helft zijn we ook te slordig en zijn we de bal veel te snel kwijt. Dan maak je het jezelf ook best zwaar. Dat hoeft helemaal niet, want die bal moet gewoon rond gaan. We wilden er te geforceerd doorheen komen, ook als dat soms even niet kon."