'Naam De Ligt prijkt op Barça-lijst, Catalanen willen 'meer João's' verwelkomen'

'Naam De Ligt prijkt op Barça-lijst, Catalanen willen 'meer João's' verwelkomen'

28-09-2023 10:48
59

FC Barcelona denkt voor volgend seizoen aan Matthijs de Ligt, meldt Mundo Deportivo. De Oranje-international is bij Bayern München onder trainer Thomas Tuchel op een zijspoor beland.

Tuchel kiest bij Bayern voor het verdedigingsduo Dayot Upamecano en Kim Min-jae. Barcelona wil volgende zomer meer 'João's' aan de selectie toevoegen, klinkt het. Daarmee wijst het medium naar de komst van João Félix, die bij Atlético Madrid niet meer in de plannen van trainer Diego Simeone voorkwam. De Catalanen gaan zich dus naar verluidt richten op spelers die bij hun club moeilijk uit de verf komen.

Net als Félix kwam João Cancelo op huurbasis naar Barcelona. Het is aannemelijk dat de Spaanse grootmacht, dat financieel nog altijd in zwaar weer verkeert, ook bij de mogelijke komst van De Ligt mikt op een huurdeal met Bayern. Behalve De Ligt worden ook Jadon Sancho (Manchester United), Kai Havertz (Arsenal), Jorginho (Arsenal), Anthony Martial (Manchester United) en Nico Williams (Athletic Club) genoemd.

Voor De Ligt is dit seizoen persoonlijk nog geen succes. Verspreid over zes wedstrijden speelde hij pas 126 minuten voor Bayern.