Gimenez moet Feyenoord-record verpulveren: 'Gaat richting veertig, vijftig'

Gimenez moet Feyenoord-record verpulveren: 'Gaat richting veertig, vijftig'

28 september 2023 om 12:12

Santiago Gimenez moet het transferrecord van Feyenoord gaan verpulveren. Volgens Voetbal International-verslaggever Martijn Krabbendam lijkt de 22-jarige Mexicaan tientallen miljoenen euro's op te leveren.

Gimenez is uit de startblokken geschoten dit seizoen. Na zijn hattrick in De Klassieker tegen Ajax staat de Feyenoord-spits al op negen treffers in de Eredivisie. De Rotterdammers hebben goud in handen, weet Krabbendam.

"Ik zou geen twintig miljoen euro zeggen. Dat gaat wel richting de veertig, vijftig", vertelt de clubwatcher van de Rotterdammers bij Vandaag Inside. "Er was al heel veel interesse voor hem afgelopen zomer. Ze proberen dat hij de recordtransfer van Feyenoord gaat worden." Het huidige record is in handen van Orkun Kökcü en Luis Sinisterra, die voor 25 miljoen euro naar respectievelijk Benfica en Leeds United vertrokken.

Arne Slot kreeg na de 0-4 zege op Ajax al de vraag of Gimenez in januari nog wel te behouden valt. De oefenmeester wees daarop naar Ayase Ueda, die al in huis is gehaald als toekomstige opvolger.