Blind stellig: 'Van de Beek heeft kwaliteiten om topspeler te zijn'

Blind stellig: 'Van de Beek heeft kwaliteiten om topspeler te zijn'

28 september 2023 om 12:55

Daley Blind neemt het in Engeland op voor Erik ten Hag en Donny van de Beek, die allebei een moeilijke periode doormaken bij Manchester United. De Oranje-international twijfelt niet aan de kwaliteiten van de manager en zijn voormalig Ajax-ploeggenoot.

Ten Hag stond in 2018 aan het roer in Amsterdam, toen Blind besloot terug te keren. "Hij was heel belangrijk voor mij", zegt de verdediger van Girona tegen The Athletic. "Hij legde uit wat zijn speelstijl was, die was aanvallend. Ik had eerst mijn twijfels, maar na een maand was ik overtuigd en geloofde ik er volledig in. We hadden er ook de spelers voor. Hij is tactisch zo duidelijk in wat hij wil en het is makkelijk voor de spelers om dat te volgen. Er was geen ruimte voor twijfel."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Manchester City

  • logo

    Manchester United

Met Ten Hag reikte Ajax in 2018/2019 tot de halve finale van de Champions League. In eigen land werd de dubbel veroverd. "We groeiden uit tot een machine, werden beter en beter", aldus de 33-jarige Blind. "Als hij de tijd krijgt kan Ten Hag dat ook bij United bereiken. Hij is een geweldige manager, een geweldige persoonlijkheid. Hij is direct, eerlijk en zegt waar het op staat. Hij is niet bang om grote beslissingen te nemen. Als dat je niet zint kun je vertrekken, want zijn trein gaat verder."

Donny van de Beek
Ook Van de Beek maakte deel uit van het succesvolle Ajax-team. De aanvallende middenvelder verdiende een transfer naar United, waar hij echter niet aan de bak komt. "Donny is een uitstekende kerel en een heel goede speler, maar blessures zijn een issue voor hem. Het kan moeilijk zijn om terug te komen", stelt Blind. "Donny is een echte nummer tien en er zijn niet veel teams in het topvoetbal die daar gebruik van maken. Ik denk dat hij zich kan aanpassen als hij de tijd krijgt."

Blind weet zeker dat Van de Beek ook bij United kan slagen. "Hij heeft de kwaliteiten om een topspeler te zijn voor United, maar bij United krijg je geen tijd."