Spaanse media slaan alarm: 'Memphis-situatie totaal onhoudbaar'

Spaanse media slaan alarm: 'Memphis-situatie totaal onhoudbaar voor Atlético'

28 september 2023 om 13:14

Memphis Depay bezorgt Atlético Madrid de nodige hoofdbrekens. De 29-jarige aanvaller heeft een week na zijn rentree weer een blessure opgelopen, zo werd woensdag duidelijk. De situatie is stilaan 'onhoudbaar', claimt Mundo Deportivo.

Memphis kampt nu met een kuitblessure. Het is de zoveelste tegenslag voor de Oranje-international, die zondag juist zijn rentree had gemaakt. In de topper tegen Real Madrid (3-1 winst) viel hij acht minuten voor tijd in. De nieuwe kwetsuur betekent dat Memphis onder meer het Champions League-duel met Feyenoord mist. "Het baart ons zorgen. Memphis is heel belangrijk voor ons en we hopen dat hij zo snel mogelijk kan herstellen", zei trainer Diego Simeone al. 

Mundo Deportivo zet de pijnlijke cijfers op een rij. 'Dit is de vierde blessure die hij in acht maanden oploopt, allemaal spierblessures', aldus de sportkrant. 'Sinds zijn debuut voor Atlético in janauri heeft de club tot aan zondag 29 wedstrijden gespeeld. De Nederlander deed maar dertien keer mee. Zestien keer speelde hij niet mee, waarvan veertien keer vanwege fysieke problemen. Hij is vaker niet beschikbaar dan wel, een echt drama.'

Aan de sportieve waarde van Memphis twijfelt niemand, benadrukt MD. In 453 minuten scoorde hij namelijk zes keer. Dat betekent dat hij ongeveer iedere 75 minuten trefzeker is. Toch is de conclusie over de oud-speler van PSV, Manchester United, Lyon en FC Barcelona glashelder. 'Dit is een totaal onhoudbare situatie voor Atlético, dat een competitief team wil hebben, maar weer één van zijn twee spitsen verliest.'

Naast Memphis is Alvaro Morata de enige puntspeler in de selectie. De Spanjaard vormt doorgaans een duo met Antoine Griezmann. Met Angel Correa is een andere aanvaller ook geblesseerd, waardoor de spoeling zeer dun is.