Wat is het programma van Ajax tot de winterstop?

Wederopstanding kan de club redden: dit is het programma van Ajax tot winterstop

30 oktober om 15:55
Laatste update: 30 oktober om 15:59

John van 't Schip moet Ajax als interim-trainer uit het slijk trekken. De 59-jarige trainer begint aan een monsterklus, nu de Amsterdammers de laatste plaats in de Eredivisie bezetten. VoetbalPrimeur zet het programma van Ajax onder elkaar.

Ajax kent tot nu toe de slechtste start uit de geschiedenis van de club en staat op een beschamende achttiende plaats in de Eredivisie. De Amsterdammers speelden wel twee wedstrijden minder. Één daarvan is het duel met FC Volendam, dat al snel wordt uitgespeeld en wedstrijd nummer twee is het duel met RKC Waalwijk. Daar staat Ajax al 2-3 voor en moeten er officieel vijf minuten worden uitgespeeld op 6 december.

Ondanks een bijna compleet fitte selectie komt het er maar niet uit bij Ajax en wacht Van 't Schip een stevige opgave. Met de uitwedstrijd tegen Brighton and Hove Albion (2-0) en het uitduel met PSV (5-2) hebben de Amsterdammers een zware week achter de rug. Maar er gloort hoop voor Ajax en Van 't Schip: met vier wedstrijden tot de volgende interlandperiode tussen 12 en 25 november liggen er vooral in de tweede week mogelijkheden.

Het programma van Ajax tot de volgende interlandperiode
Donderdag 2 november, 20.00 uur: Ajax - FC Volendam (Inhaalwedstrijd)
Zondag 5 november, 16.45 uur: Ajax - Sc Heerenveen
Donderdag 9 november, 18,45 uur: Ajax - Brighton
Zondag 12 november, 14.30 uur: Almere City - Ajax

Na de wedstrijden tegen Brighton thuis en Almere uit lijkt het even tijd om adem te halen voor Van 't Schip. Toch zouden ook in de wedstrijden na de interlandperiode kansen moeten liggen. Tot aan de winterstop is Sparta de (tot nu toe) hoogst geklasseerde tegenstander in de Eredivisie. De Rotterdammers staan op de zesde plaats. Wel valt in dezelfde periode de beslissing in de Europa League, een mogelijke strohalm voor Ajax om nog iets van dit seizoen te maken.

Met tien punten achterstand lijkt het gat met de top vijf erg flink voor Ajax en Van 't Schip, maar met het schema tot de winterstop blijven grootmachten als PSV, Feyenoord, FC Twente en AZ voorlopig uit. Maar de opgave blijft loodzwaar om Ajax uit het slop te halen.

Het programma van Ajax tot de winterstop
Zaterdag 25 november, 21.00 uur: Ajax - Vitesse
Donderdag 30 november, 21.00 uur: Olympique Marseille - Ajax
Zondag 3 december, 14.30 uur: NEC – Ajax
Woensdag 6 december, 20.00 uur: RKC Waalwijk - Ajax (hervatting voor vijf minuten officiële speeltijd bij 2-3 stand)
Zaterdag 9 december, 18.45 uur: Ajax – Sparta
Donderdag 14 december, 21.00 uur: Ajax - AEK Athene
Zondag 17 december, 16.45 uur: Ajax - PEC Zwolle