Ajax komt met bevestiging: 'Er worden gesprekken gevoerd'

Ajax bevestigt na 'berichten in de media': 'Er worden gesprekken gevoerd'

28 september 2023 om 15:19
Laatste update: 28 september 2023 om 15:28

Ajax bevestigt in een persbericht dat er met Michael van Praag en Leo van Wijk gesproken wordt over een terugkeer. De erevoorzitter en het erelid moeten toetreden tot de raad van commissarissen.

Eerder deze maandag kwam De Telegraaf met het nieuws dat Van Praag en Van Wijk door overgebleven commissarissen Annette Morsman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen zijn voorgedragen. Het drietal wordt naar verluidt gesteund door de bestuursraad. 'Naar aanleiding van berichten in de media bevestigt Ajax dat er gesprekken gevoerd worden met Leo van Wijk en Michael van Praag over een mogelijke positie in de Raad van Commissarissen van AFC Ajax NV', schrijft Ajax op de officiële kanalen.

'Aangezien het hier een lopend proces betreft kunnen er verder geen mededelingen over gedaan worden', sluiten de Amsterdammers het persbericht af. Volgens de ochtendkrant is de toetreding van Van Praag en Van Wijk nog slechts een formaliteit. Op 10 november vindt de Algemene Vergadering voor Aandeelhouders plaats. Dan moet er over de komst van Van Praag en Van Wijk besloten worden.