Schorsing dreigt voor viertal PSG na beledigende liedjes jegens Marseille

Schorsing dreigt voor viertal PSG na beledigende liedjes jegens Marseille

28 september 2023 om 16:15

Vier spelers van Paris Saint-Germain moeten aantreden bij de tuchtcommissie na de gezongen liederen na afloop van de overwinning op Olympique Marseille. Het betreft Randal Kolo Muani, Ousmane Dembélé, Achraf Hakimi en Layvin Kurzawa.

Na de 4-0 overwinning in de Franse klassieker zongen de spelers beledigende teksten over hun tegenstanders van Ajax-opponent Olympique Marseille. Kolo Muani, Dembélé, Hakimi en Kurzawa zouden naar verluidt een schorsing van maximaal vier wedstrijden kunnen ontvangen. Tijdens de wedstrijd was er al sprake van homofobe spreekkoren vanuit het publiek, waarvoor de club uit Parijs zich al moet verantwoorden voor de tuchtcommisie. Vanuit de regering werd al aangekondigd dat de straffen voor homofobe en andere discriminerende uitingen verhoogd zullen worden. "Het is onmogelijk om doof te zijn voor zulke hatelijke en homofobe gezangen op onze tribunes", liet minister Amélie Oudéa-Castéra van Sport weten op X via social media. "Ik zal ervoor zorgen dat er een ferme reactie komt, want we moeten dit soort gezang dringend uit onze stadions verbannen."

 De Parijzenaars wonnen de wedstrijd dus met 4-0, na goals Hakimi, Kolo Muani en een dubbelslag van Gonçalo Ramos. De ploeg van trainer Luis Enrique staat daardoor op de derde plaats, achter Stade Brest en OGC Nice. Naast de dreigende schorsingen raakte PSG topscorer Kylian Mbappé al kwijt wegens een blessure.