Onderzoek gestart naar voormalig Barcelona-spits om verdenking van corruptie

Onderzoek gestart naar voormalig Barcelona-spits om verdenking van corruptie

29 september 2023 om 08:40
Laatste update: 29 september 2023 om 09:07

Politie in Kameroen heeft een onderzoek gestart naar Samuel Eto'o, zo meldt The Guardian. Naar verluidt zou de voormalig spits van onder meer Real Madrid, FC Barcelona, Internazionale en Chelsea betrokken zijn bij een matchfixing-schandaal.

Eto'o is sinds december 2021 voorzitter van de Kameroense voetbalbond, Fecafoot. Hij wordt nu beschuldigd van hulp bij matchfixing op het tweede niveau van Kameroen in juli. Er is een geluidsopname waarin hij spreekt met iemand die zou luisteren naar de naam Valentine Nkwain, voorzitter van Victoria United. Eto'o zou beloofd hebben te club te helpen promoveren door het manipuleren van wedstrijden. Het wordt ontkend door zowel de voormalig aanvaller als Nkwain, die stellen dat het niet hun stemmen zijn op de geluidsopname.

De politie in Kameroen zou bevestigd hebben dat er een onderzoek gestart is naar corruptie. Er zouden inmiddels verschillende getuigen zijn ondervraagd. In het onderzoek zal ook breder gekeken worden naar mogelijke corruptie van Eto'o in zijn periode als voorzitter