De Boer adviseert rvc Ajax: 'Hij komt nog vaak bij de club en heeft kennis genoeg'

De Boer adviseert rvc Ajax: 'Hij komt nog vaak bij de club en heeft kennis genoeg'

29 september 2023 om 09:29

Ronald de Boer hoopt dat er weer oud-voetballers in de raad van commissarissen bij Ajax komen. Zelf heeft hij geen trek om plaats te nemen in de rvc.

Ajax bevestigde donderdag dat er gesprekken worden gevoerd met Michael van Praag en Leo van Wijk. Al geruime tijd klinkt er kritiek op het ontbreken van mensen met een voetbalachtergrond in de rvc. "Jan van Halst zat er natuurlijk in, maar die is tijdelijk algemeen directeur geworden, tegen zijn zin in denk ik", zegt De Boer tegen ESPN. "Misschien kan hij terugkeren en anders moet Michael op zoek gaan naar een andere oud-speler."

De Boer draagt alvast één potentiële naam aan. "John van 't Schip zou dat bijvoorbeeld kunnen doen, die komt ook nog vaak bij de club en heeft kennis genoeg." De Boer ziet voor hemzelf geen rol weggelegd in de rvc. "Ik denk niet dat het iets voor mij is. Ik zit nu twee dagen in de week bij de jeugdopleiding en ik doe daar tv-werk naast, dat bevalt me prima. Ik wil best ondersteunen als ze mijn hulp nodig hebben, maar ik hoef niet per se zelf in de raad te zitten."