Oud-Ajacied gelukkig bij nieuwe club: 'Ik leef weer van wedstrijd naar wedstrijd'

Oud-Ajacied gelukkig bij nieuwe club: 'Ik leef weer van wedstrijd naar wedstrijd'

29 september 2023 om 09:42
Laatste update: 29 september 2023 om 09:47

In gesprek met Voetbal International bespreekt FC Den Bosch-doelman Joey Roggeveen de nieuwe stap in zijn carrière. Na jaren de rol van reservekeeper gehad te hebben, vond hij de tijd rijp om ergens als eerste doelman aan de slag te kunnen. Den Bosch bood hem die kans. Ook gaat hij in op zijn periode bij Ajax.

"Ik leef weer van wedstrijd naar wedstrijd", stelt de doelman tevreden over zijn nieuwe rol. "De hele week ben ik weer bezig met het podium waarop ik op vrijdag mag acteren." Roggeveen is blij met de kans die Den Bosch hem bood: "De club had een duidelijk plan en het belangrijkste voor mij was om te gaan keepen en me volle bak in de kijker te spelen."

Ook op zijn tijd bij Ajax kijkt de international van Suriname met tevredenheid terug. "Achter de schermen heb ik me heel erg ontwikkeld. In een maand tijd ging ik van trainen bij FC Volendam naar trainen met spelers als Sébastien Haller, Dusan Tadic en Antony. Dan wordt er iets anders gevraagd. Ik kon me meten met die spelers en daardoor ook groeien als keeper. Nu heb ik veel meer bagage."