Van Wonderen blikt terug op Feyenoord-periode: 'Ik heb dat als last ervaren'

Van Wonderen blikt terug op Feyenoord-periode: 'Ik heb dat als last ervaren'

29 september 2023 om 10:01
Laatste update: 29 september 2023 om 10:06

Kees van Wonderen, trainer van SC Heerenveen, speelde acht jaar voor Feyenoord. In 1996 kwam hij over van NAC Breda, en in 2004 hing hij zijn kicksen aan de wilgen. Met Feyenoord won hij de landstitel en de UEFA Cup, en in gesprek met Groot Heerenveen blikt hij terug op die jaren.

"Bij Feyenoord speelde ik in een omgeving waar je moest winnen en als je niet won, dan voelde dat als het spelen op een vulkaan die op uitbarsten stond", aldus Van Wonderen, die bij Feyenoord doorgaans als centrale verdediger opereerde. "In die acht jaar heb ik dat altijd gevoeld, je kunt er gewoon niet om heen. Ik heb dat als een last ervaren, gevoelsmatig."

Van Wonderen vervolgt: "Maar de club had niet de middelen om aan die verwachtingen te voldoen; wel als naam en supporters, maar geen financiële mogelijkheden om het elftal zo in te richten. Dat schuurde. Toen we de UEFA Cup wonnen hadden we wel een heel goed elftal. Ik speelde in mijn Feyenoord-tijd ook vijf keer voor Oranje. Na acht jaar was ik helemaal klaar met het presteren op dit niveau, terwijl ik best nog had kunnen doorgaan", aldus de huidige SC Heerenveen-trainer.